Asumarea unui rol activ în ceea ce privește îmbunătățirea sănătății publice
Încă de la început, alimentele și nutriția au fost ingrediente fundamentale în ceea ce privește sănătatea omului, și de mii de ani produsele de panificație, în special pâinea, au făcut parte din istoria omenirii. Ele joacă un rol esențial în viața noastră de zi cu zi și sunt simbolul culturii, istoriei, foametei, bogăției, războiului și păcii. Produsele de panificație sunt indispensabile și au reprezentat de-a lungul timpului cheia supraviețurii umane, fiind un element de bază în numeroase culturi și reprezentând moneda de schimb în unele cazuri.
Provocări crescute
Producția industrializată de alimente, urbanizarea rapidă și schimbarea stilului de viață transformă tiparele alimentare. Oamenii din întrega lume tind să mănânce mai multe grăsimi saturate, zahăr și sare față de recomandările nutriționale.
În același timp, pe măsură ce tiparele alimentare se modifică, oamenii consumă mai puține fructe și legume, și mai puține fibre alimentare precum cerealele integrale, care sunt componente cheie ale unei diete sănătoase.
Sarea, zahărul și grăsimile sunt alți factori dietetici care contribuie la povara creată de bolile ce au legătură cu stilul de viață, cum ar fi obezitatea și diabetul, care sunt în creștere – și trebuie reduse.
Un DALY reprezintă echivalentul unui an de viață sănătos pierdut.